Goplania Inowrocław - strona nieoficjalna

Kujawianka Strzelno 5:0 Kujawy Markowice
Burza Nowa Wieś Wielka 5:3 Dąb Bąkowo

Najlepsi typerzy

Zaloguj się, aby typować.
Lp. Osoba Pkt.
1. marek434 5

Goplania na Facebooku

Statystyki

Brak użytkowników
zalogowanych i 1 gość

dzisiaj: 42, wczoraj: 182
ogółem: 1 248 169

statystyki szczegółowe

e-mail: goplania1921@onet.pl

Walne zebranie UKS Lider. V liga bez LTP!

• autor: admin, 2012-06-22 14:04

Niebawem większość drużyn IV i V ligi rozpocznie przygotowania do kolejnego sezonu.Pierwsza kolejka zaplanowana została na 11 sierpnia, ale nadal nie ma pewności co do składu grupy drugiej ligi okręgowej.

Raczej pewny jest awans Grotu Kowalki, trudno bowiem przypuszczać aby w niedzielnym rewanżu w Gębicach piłkarze z rypińskiej gminy roztrwonili pięciobramkową zaliczkę. W minioną niedzielę wygrali u siebie z Notecią aż 5:0 , bramki: Łukasz Malinowski (2), Martyn Trędewicz (27), Michał Michalak (34, 39), Radosław Osmański (80).

Nie ma jednak pewności czy na występy w V lidze zdecyduje się spadkowicz LTP Lubanie. Coraz częściej pojawiają się informacje o zawieszeniu działalności zespołu seniorów, bądź też o zgłoszeniu drużyny opartej o miejscowych zawodników do rozgrywek A klasy. Ta druga opcja oznaczałaby, że piotrkowscy Zjednoczeni uratowaliby ligowy status.

- Rozważamy różne scenariusze - powiedział Leon Wiśniewski, prezes LTP Lubanie. - Nie mieliśmy zamiaru jednak likwidacji zespołu seniorskiego zwłaszcza, że dysponujemy sporą grupą wychowanków, którzy zakończyli grę w drużynie juniorów starszych. Jeszcze w tym tygodniu zapadną ostateczne decyzje czy zagramy w lidze okręgowej czy też absolutnie amatorski zespół występować będzie w niższej klasie. Zależy to od wielu czynników, chciałbym jednak zapewnić kibiców, że seniorska piłka w Lubaniu będzie nadal. Nie chcemy aby jej odnowa rozpoczynała się od najniższego szczebla tak jak miało to miejsce niedawno w przypadku nieszawskiej Jagiellonki i Ziemowita Osięciny.

Przypomnijmy, że w czwartoligowym sezonie w barwach LTP występowało, zarówno jesienią jak i wiosną, wielu piłkarzy spoza Lubania. Nie wiadomo czy wyrażą chęć dalszej gry w barwach LTP na innych niż dotychczas warunkach.

Na decyzję działaczy z Lubania z niecierpliwością oczekują piotrkowscy Zjednoczeni. Oni to bowiem z grona spadkowiczów zajęli najwyższą lokatę i są pierwsi w kolejce do zwolnionego miejsca. Nie wpłynie to w znaczący sposób na skład włocławskiej grupy A klasy. LTP zajmie w niej miejsce Zjednoczonych. Przypomnijmy, że przed kilkoma sezonami z gry w V lidze zrezygnował Sadownik Waganiec. Wybrano grę w A klasie, z której zespół powrócił na ligowe boiska 2009 roku.

Aktualizacja (godz. 20)
Działacze LTP zadecydowali, że występować będą we włocławskiej A klasie. Trenerem został Marcin Kujawa (ostatnio szkoleniowiec Jagiellonki Nieszawa). Zdecydowano o wycofaniu z rozgrywek zespołu juniorów starszych, którzy wzmocnią seniorów

W piątek 29 bm. odbędzie się walne zebranie (godzina 17, sala konferencyjna OSiR przy ulicy Leśnej 53) UKS Lider, a jednym z głównych tematów będzie z pewnością przyszłość zespołu seniorów. Działacze klubu we wcześniejszych wypowiedziach nie ukrywali zamiaru poświęcenia większej uwagi drużynom młodzieżowym.

Piątoligowa jedenastka seniorów występować ma pod nazwą Lider AZS WSHE, a wzmocnić zespół mają studenci Wyższej Szkoły Huma-nistyczno Ekonomicznej.

Bardzo dobrze w niedawnych meczach reprezentacji U-16 z Chorwacją zaprezentował się wychowanek Lidera Robert Bartczak. W pierwszym wygranym 2:0 spotkaniu był autorem jednej z bramek.
Utalentowany pomocnik został wypożyczony do 30 czerwca do warszawskiej Legii. Działacze doszli już do porozumienia z władzami Legii i Bartczak zostanie definitywnie sprzedany.

Dodajmy, iż nowym trenerem w UKS Lider został Janusz Piwoński. Były doświadczony szkoleniowiec Włocłavii i klubów z regionu zajęcia prowadzić będzie z zawodnikami urodzonymi w 1999 roku.

źródło: Gazeta Pomorska

• Komentarzy [0]
  • czytano: [407]

Dodaj swój komentarz

Autor: Treść:pozostało znaków:

Najbliższe spotkanie

W najbliższym czasie zespół nie rozgrywa żadnego spotkania.

Ostatnie spotkanie

Noteć Rawicom ŁabiszynGoplania Inowrocław